Menu Zavřeno

Děti a vši? To zvládnete!

Jakmile se ve vlasech vašeho špunta objeví vši, přiženete se do lékárny a koupíte první přípravek, který vám magistra doporučí, nebo dáte na radu kamarádky a použijete nějaký domácí prostředek proti vši dětské.

veš dětská

Naše rady, které vám zaručí úspěch s likvidací vší i s jejich následky – hnidy:

 

– nejprve kupte v lékárně šampon s obsahem silikonu, dá se sehnat pod různými značkami. Obsahuje silikon, který veš dětskou udusí a ta se dále nemnoží a nerozšiřuje. Šampon nechte na vlasech dětí působit určenou dobu a poté smyjte, usmrcené vši vyčešte hustým hřebínkem, který bývá součástí balení.

 

– poté použijte šampon s obsahem octu, který je určen na vši. Ten totiž pomůže odstranit hnidy, které jsou nalepeny na jednotlivých vlasech a na který šampon se silikonem sám nestačí.

Oba přípravky s obsahem účinných látek jsou bez chemických ingrediencí, a tudíž velice šetrné k pokožce hlavy vašich dětí.

 

 

 

Po umytí a usušení vlasů přejeďte žehličkou na vlasy ještě pramínky vlasů v okolí uší, kde se vši rády zdržují, případné zbytky hnid se tak teplem zničí. V okolí uší však postupujte velmi opatrně, aby nedošlo ke spálení ušních lalůčků! Tento postup s vlasovou žehličkou je vhodný spíše u dlouhovlasých holčiček, kde se v hustých vlasech mohou i po předchozích procedurách nacházet zbytky vší. U velmi krátkých chlapeckých sestřihů tento postup neaplikujte!

Po 14 postup s umytím jednotlivými šampony zopakujte, abyste měli jistotu, že se opravdu nic ve vlasech znovu nezachytilo.

dětské vlasy

Na prevenci proti opětovnému výskytu vší u dětí jsou k dostání speciální spreje. Působí jako repelent a jsou prevencí proti opětovnému zachycení vší do dětských vlasů. Tyto spreje je vhodné využít, pokud byl v dětském kolektivu zjištěn výskyt vší a vaše dítě je ještě nemá nebo naopak jste již veš z hlavy dítěte zklikvidovali a nechcete, aby se tam usadila znovu.