Menu Zavřeno

Hlavní element – adekvátní nádoba na klíčení

Čerstvé a doma vypěstované klíčky jsou součástí nejen RAW stravy, ale díky obsahu vitamínů, stopových a minerálních látek apod., je vhodné je zařadit do běžného jídelníčku. Však je prokázáno, že klíčky v sobě mnohdy ukrývají vyšší obsah důležitých látek a vitamínů než samotná zelenina.

Prioritou je, že pěstovat klíčky lze po celý rok. Což je velmi ocenitelné především v zimním období, kdy je zelenina dražší záležitostí a člověk trpí nedostatkem potřebných látek a vitamínů.
List Květináč

Předností je, že se jedná o velmi snadnou a levnou záležitost. A přitom poskytnete tělu ty nejlepší látky. Dnes lze zakoupit různorodá semínka, která jsou určená ke klíčení.
Život Rozvoj

Výbava aneb jak na to?

Zatímco si možná někteří vzpomenou na dávné klíčení, kdy tak postačila miska od nanukového dortu, buničitá vata. Lze to tak i dnes. Ale je tu časté riziko vzniku plísně a jedná se o složitější proces. Dnešní moderní doba jde i v tomto směru vpřed.

K tomuto účelu slouží správná nádoba na klíčení. Zde se nabízí nejlepší řešení v podobě tzv. biomisky. Jednak je velmi efektivní záležitostí a zároveň značnou úsporou času. Výhodou je, že se skládá z několika misek. Přebytečná voda odkape do spodní nádoby. Tím je eliminace vzniku plísně. Další výhodou je, že tak lze klíčit semínka postupně a máte tímto neustálý přísun.

Tyto moderní nádoby jsou tak praktickým doplňkem a vypadají dobře i po designové stránce. Pozitivní je snadná údržba. Taktéž nezabírají mnoho prostoru a jsou vhodné prakticky do každého interiéru. Vy si tak můžete klíčky vypěstovat kdykoli a kdekoli.
Klíčení Cizrny 1

Využití klíčků v teplé a studené kuchyni

Klíčky lze použít na mnoho způsobů. Nejzdravější variantou je použití čerstvých klíčků v podobě posypání na chleba, přidání do tvarohu, jogurtu, různých pomazánek apod. Pokud chcete využít klíčky v teplé kuchyni, je lepší volbou je zvolit a přidat již do hotového pokrmu, tj. nasypat klíčky na maso, přidat do uvařených těstovin, rizota, ozdobit jimi uvařenou polévku apod.